Зеленський звернувся з несподіваним проханням до Папи Римського
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся з несподіваним проханням до Папи Римського

Зеленський звернувся з несподіваним проханням до Папи Римського
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 8 лютого, у Ватикані проходять переговори президента України Володимира Зеленського та Папи Римського Франциска. Український лідер вже поспілкувався з понтифіком і попросив його допомогти українцям, а саме посприяти звільненню полонених, які незаконно утримуються на Донбасі, в окупованому Криму і в Росії. Важливі подробиці зустрічі з Папою Римським повідомив Зеленський в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Папа Римський Франциск робить все можливе для досягнення миру і гармонії в усьому світі. Через 2 місяці після "Нормандії" в Парижі я просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму і в Росії. Натхненний нашою розмовою про мир в Україні" , - розкрив Зеленський подробиці переговорів з понтифіком.

Нагадаємо, перед своїм офіційним візитом до Ватикану Зеленський анонсував, що з Папою Римським буде говорити про мир в Україні. Крім переговорів з понтифіком, український лідер проведе зустрічі з державним секретарем Святого Престолу П'єтро Пароліном за участю Секретаря з міждержавних відносин Святого Престолу Пола Річарда Галлахера.

Слід зазначити, що Папа Римський неодноразово публічно закликав до якнайшвидшого врегулювання ситуації на сході України. Що важливо, з його ініціативи католицька церква в Європі збирала пожертви на користь українського населення. У підсумку, через католицькі та інші благодійні організації були реалізовані гуманітарні проєкти на суму 16 млн євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський напередодні провів переговори з владою Італії, яку закликав припинити легалізацію бойовиків ОРДЛО. Президент України наполягає на тому, щоб в Італії закрили так звані представництва "ЛНР" і "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?