Я чекаю дій: Зеленський вимагає припинити легалізацію бойовиків ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Я чекаю дій: Зеленський вимагає припинити легалізацію бойовиків ОРДЛО

Я чекаю дій: Зеленський вимагає припинити легалізацію бойовиків ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО планують відкрити ще одне представництво в Італії. Спроби легалізації незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" слід негайно припинити. З такою вимогою звернувся до італійської влади президент України Володимир Зеленський в ході офіційного візиту до Італії, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"Я звернувся до прем'єр-міністра з тим, щоб були закриті незаконні офіси "ДНР" і "ЛНР", які відкрилися в декількох містах Італії. Ми отримали інформацію, що найближчим часом ще одне представництво може відкритися в Калабрії. Він все це записав, сказав, що розбереться. Все буде згідно із законом, чесно. Після цього він мені зателефонує. Я чекаю не слів, а дій", - заявив Зеленський.

Також в ході зустрічі з італійським прем'єр-міністром Джузеппе Конте український глава підняв питання звільнення бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років в'язниці нібито за вбивство італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі. Він підкреслив, що українська влада повинна забрати хлопця.

"Я розумію, що прем'єр-міністр не може впливати на італійський суд. Але я показав докладно, що там сталося, на якій відстані він був від місця вбивства", - підкреслив Зеленський.

В рамках свого візиту до Італії Зеленський також зустрівся з президентом країни Серджіо Маттареллою. Глави держав обговорили питання двостороннього співробітництва, процес реформ в Україні і питання інтеграції України до євроатлантичних структур.

Нагадаємо, перше "представництво ДНР" бойовики ОРДЛО відкрили в грудні 2016 року в Турині, а в лютому минулого року в Вероні. У 2018 році "представництво ЛНР" відкрилося в італійському місті Мессіна. Посол України в Італії тоді відреагував на ситуацію. Він запевнив, що бойовиків "ЛНР" і "ДНР" в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям їх "представництв" є провокацією проросійських сил.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський, крім закриття "представництв ЛНР і ДНР" і справи Марківа, обговорив з Конте економічні відносини між Італією та Україною. Він закликав італійського прем'єр-міністра до активного залучення інвесторів до приватизації в Україні і до різних проєктів в сферах інфраструктури та енергетики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?