Є ще одна проблема - у Кабміні здивували несподіваним зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Є ще одна проблема - у Кабміні здивували несподіваним зізнанням

Є ще одна проблема - у Кабміні здивували несподіваним зізнанням
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко зважився на непросте зізнання - він наголосив, що через обмеження, пов’язані із карантином, профільний урядовий офіс працює із недостатнім штатом. Саме це блокує продуктивну роботу команди Кабміну. Про це Пристайко розповів в ході онлайн-конференції, організованої аналітичним центром DiXi Group. Окрім того, український дипломат зазначив, що у штаті урядового офісу є кілька ключових вакансій, заповнити які неможливо, передає ONLINE.UA.

"Ми не маємо можливості оголосити конкурси. Ви знаєте, навіть на керівника офісу ми не можемо оголосити конкурс. Разом з тим, ми працюємо з тими людьми, які в нас є", - зізнався Пристайко.

За його словами, кілька керівних вакансій в урядовому офісі виникле ще в 2019 році, коли звідти звільнилося кілька людей, але заповнити їх не вдалося. Український дипломат наголошує, що зі зміною уряду та початком карантину пошук претендентів призупинився. Варто зазначити, що одним зі шляхів подолання проблеми політик вважає створення нового проєкту з перекладу законодавчих актів та їхніх проектів – наразі цю роботу здійснюють фахівці Урядового офісу. Це, зокрема, стосується енергетичного законодавства, яке Україна погоджує із Єврокомісією.

"Ми не є перекладачами. Якщо ми зможемо відокремити переклад актів у окремий проєкт і зосередити роботу фахівців на аналізі відповідності законодавства праву ЄС – це вже буде чудовий результат", - підсумував Вадим Пристайко.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський заявив,  що привезенням засобів та обладнання, необхідних для подолання пандемії, яке досі курував Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров’я України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?