Ви повинні - Зеленський озвучив нове невідкладне завдання для МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви повинні - Зеленський озвучив нове невідкладне завдання для МОЗ

Ви повинні - Зеленський озвучив нове невідкладне завдання для МОЗ
Джерело:  online.ua

28 квітня глава держави Володимир Зеленський виступив з важливою заявою - він наголосив, що привезенням засобів та обладнання, необхідних для подолання пандемії, яке досі курував Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров’я України. Таке завдання український лідер озвучив на щоденній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Ви повинні забезпечити постачання масок, респіраторів, захисних костюмів, апаратів штучної вентиляції легень і всього необхідного так, щоб лікарні, пацієнти та здорові люди мали вдосталь усього й могли одужати та захиститися від COVID-19", - звернувся Володимир Зеленський до глави МОЗ Максима Степанова.

Окрім того, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зазначив, що наступний літак з необхідними засобами невдовзі прибуде в Україну.

"Найближчим часом прилітає літак, логістикою якого востаннє займається Офіс Президента. Там будуть 400 тисяч захисних масок, захисні засоби для очей. Надалі привезенням усього, що потрібно, займатиметься МОЗ", - додав Тимошенко.

Очільник МОЗ наголосив, що його відомство вже закупило понад 70 тисяч костюмів біозахисту за кошти з резервного фонду. Надалі відомство використовуватиме кошти зі стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у  Міністерстві охорони здоров’я України зауважили, що обізнані щодо проблеми  безсимптомних випадків COVID-19. Вказано, що офіційний Київ планує боротися з цією проблемою. Для цього потрібні ІФА-тести, які здатні виявили антитіла в організмі людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?