Загроза безсимптомних випадків COVID-19: МОЗ пояснило, що робитиме
Категорія
Україна
Дата публікації

Загроза безсимптомних випадків COVID-19: МОЗ пояснило, що робитиме

Загроза безсимптомних випадків COVID-19: МОЗ пояснило, що робитиме
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я України зауважили, що обізнані щодо проблеми безсимптомних випадків COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ очільника відомства Максима Степанова 28 квітня.

Згідно з його заявою під час брифінгу, Київ планує боротися з цією проблемою. Для того необхідні ІФА-тести, які здатні виявили антитіла в організмі людини.

"Дуже складно казати про відсоток таких випадків в Україні. Тому що не існує достовірної інформації щодо безсимптомності. Це можливе лише тоді, коли буде запроваджено ІФА-тестування, яке зараз проходить відповідні експертизи. ІФА-тести і українського виробництва, а також ми дивимось і на ІФА-тести іноземного виробництва", - пояснив міністр.

Степанов додав, що дійсно існує певна частка інфікованих коронавірусом людей, в яких немає симптомів. В Україні їх почали виявляти після того, як розширили коло тестування технологією ПЛР.

Нагадаємо, станом на ранок 28 квітня на території України підтвердили 9 410 випадків вірусу COVID-19. Протягом останньої доби лікарі виявили ще 401 інфікованого — це відповідає динаміці останніх днів.

Загалом у світі кількість випадків перевищила 3 мільйони. Більшість з них — у Сполучених Штатах, близько одного мільйона.

Коронавірус спочатку спалахнув у китайському місті Ухань. За версією медіа, місцем його поширення могла стати одна з місцевих лабораторій, де інфекцію досліджували.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я вважають, що пік епідемії коронавірусу COVID-19 можна уникнути. Очільник відомства пояснив пік надзвичайною навантаженістю лікарень. За його словами, для уникання потрібні відповідні умови. Наприклад, дотримання рекомендацій з боку українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?