Є три сценарії: МВФ звернувся до усіх українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Є три сценарії: МВФ звернувся до усіх українців

Є три сценарії: МВФ звернувся до усіх українців
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман поділився з українцями цікавою новиною. За його словами, в Міжнародному валютному фонді описали три сценарії можливого розвитку України: від найуспішнішого - з повним реформуванням, до середнього - з частковими реформами, і до найпесимістичного - з відкатом реформ. Люнгман звернув увагу на те, що Україна знаходиться між другим і третім сценарієм.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Перший сценарій передбачає повне реформування (подолання відставання, ринок землі без обмежень) і зростання ВВП 6% щорічно, що дозволить населенню стати багатшими на 60% за 20 років, і досягти сьогоднішнього рівня Польщі приблизно в 2038 році", - розповідає постійний представник МВФ.

За його словами, другий варіант - часткові реформи (збереження розриву в судовій системі і ринок землі з обмеженнями) і зростання на 4%, що зробить населення найбагатше на 20%.

"У третьому сценарії - відкат реформ (без ринку землі) і зростання темпами до 1,5% - населення через 20 років стане на 20% біднішими, ніж сьогодні. Згідно представленої презентації, нинішній темп реформ в Україні - це сценарій між другим і третім", - уточнює Люнгман.

Окрім того, він назвав сфери, де Україна особливо відстає від країн ЄС - це судова система і верховенство права (рівень корупції, захисту прав власності), товарні ринки (рівень конкуренції і регулювання) і фінансовий сектор (доступ до фінансування, стійкість банків).

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, економіка України може розвинутися  до рівня польською за наступні 20 років за умови підвищення темпів зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?