"Є велика різниця": США поставили Росію на місце після претензій щодо Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

"Є велика різниця": США поставили Росію на місце після претензій щодо Криму

"Є велика різниця": США поставили Росію на місце після претензій щодо Криму
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що РФ анексувала Крим, хоча ніякої загрози з боку України не було, а Ізраїль захопив Голанські висоти, захищаючись від нападу Сирії. Про це він повідомив в ході  слухань  у Сенаті, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Американський дипломат наголосив, що просто "не може бути більш різних ситуацій, ніж ці". На думку Помпео, захоплення Голанських висот було необхідним, щоб "продовжувати захищатися" від сирійського режиму.

"Росія ж не оборонялась. РФ вибрала момент, щоб захопити територію у народу, який не мав для неї жодної загрози", - підкреслив Помпео.

Як відомо, 25 березня президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над спірною територією Голанських висот. У ЄС заявили, що й далі вважають цю територію окупованою.

Влада РФ зразу ж виступила проти визнання США Голанських висот. На думку глави російського МЗС, така політика суперечить міжнародному праву і "погіршує становище на всьому Близькому Сході". Крім того, РФ звинуватила США в подвійних стандартах щодо визнання Голанських висот і невизнання анексії Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що згідно з опитуванням фонду "Общественное мнение" число росіян, які вважають анексію Криму корисною,  знизилося з весни 2015 року зі 67 до 39 відсотків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?