Є військовий злочин - у Раді розкритикували резонансні ідеї щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Є військовий злочин - у Раді розкритикували резонансні ідеї щодо Донбасу

Є військовий злочин - у Раді розкритикували резонансні ідеї щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Ініціатива щодо повної амністії для бойовиків терористичних угрупувань на Донбасі не можна втілити у життя, стверджує парламентський спікер Дмитро Разумков. Таким чином він прокоментував резонансну ініціативу Вітольда Фокіна — учасника української делегації в тристоронній контактній групі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у понеділок, 31 серпня.

За словами спікера, цей сценарій навряд взагалі можливий для України.

"Повна амністія. Є військовий злочин, який у жодній державі світу не підлягає амністії. Це — реалії, з якими стикався світ уже багато років, і я думаю, що Україна тут навряд чи може йти своїм окремим шляхом", - наголосив Разумков.

Нагадаємо, нещодавно в Тристоронній контактній групі відбулися серйозні зміни стосовно складу української делегації. Окрім призначення до її лав двох донецьких журналістів як представників ОРДЛО — Дениса Казанського та Сергія Гармаша — делегація змінила керівництво.

Наразі замість Леоніда Кучми на відповідній посаді працює Леонід Кравчук. Саме він запросив до дипломатичної групи Вітольда Фокіна — першого прем'єр-міністра незалежної України, який вже встиг відзначитися кількома суперечливими заявами про війну.

Тим часом триває розробка саміту "нормандського формату" на рівні лідерів та нового обміну полоненими.

Як повідомляв ONLINE.UA, Леонід Кравчук зробив гучну заяву — він розповів, що дійсно спілкувався з членами угруповань "ДНР" і "ЛНР" на засіданні ТКГ 19 серпня, яке відбулося у форматі відеоконференції. Політик звернув увагу на те, що офіційний Київ дуже часто вдає, що окупаційної влади не існує, однак, на його думку, це хибна позиція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?