Єдиний противник "КримНАШа" в путінській Думі залишився без мандата
Категорія
Світ
Дата публікації

Єдиний противник "КримНАШа" в путінській Думі залишився без мандата

Єдиний противник "КримНАШа" в путінській Думі залишився без мандата

Депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов був позбавлений повноважень своїми колегами, які звинуватили його в систематичному невиконанні депутатських обов'язків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Російського депутата звинуватили в тому, що за останній місяць він жодного разу не з'явився в Держдумі і останніх два роки перебував за межами країни.
Відзначимо, що в квітні 2015 року Пономарьов був позбавлений депутатської недоторканності, і Держдума погодилася на порушення проти нього кримінальної справи - це рішення підтримали представники всіх фракцій російського парламенту.
Депутату висунули обвинувачення в пособництві в розтраті 750 тисяч доларів фонду "Сколково", і Пономарьов був оголошений в міжнародний розшук.
4 травня 2016 року президент РФ Володимир Путін підписав закон, згідно з яким повноваження депутата Держдуми можуть бути достроково припинені за ініціативою фракції або комітету, в якому він перебуває, в разі невиконання обов'язків протягом 30 і більше календарних днів.
Як відомо, Ілля Пономарьов був єдиним депутатом, який виступив проти під час голосування в Держдумі про анексію Криму 20 березня 2014 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в інтерв'ю українським журналістам Ілля Пономарьов висловив думку про те, що українська влада «дуже беззубо» діє в питаннях повернення Донбасу і Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?