Єгипет планував таємно виробляти і відправляти ракети в Росію — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

Єгипет планував таємно виробляти і відправляти ракети в Росію — WP

Єгипет планував таємно виробляти і відправляти ракети в Росію — WP
Джерело:  online.ua

Президент Єгипту Абдель Фатах ас-Сісі у лютому наказав виготовити до 40 тис ракет для таємної доставки до Росії. Про це свідчить оприлюднений документ американської розвідки.

Джерело: The Washington Post

Єгипет планував допомогти РФ артилерійськими боєприпасами

Документ датований 17 лютого, його частина підсумовує передбачувані розмови між Сісі та високопоставленими єгипетськими військовими, а також згадує плани постачати Росії артилерійські снаряди та порох.

У документі Сісі наказує офіційним особам тримати в таємниці виробництво та відвантаження ракет, «щоб уникнути проблем із Заходом».

Єгипет є одним із найближчих союзників Америки на Близькому Сході. США протягом десятиліть надали країні понад 1 мільярд доларів безпекової допомоги.

Цей документ був серед тих, що були опубліковані у лютому та березні на Discord, популярному серед геймерів додатку для чату.

У відповідь на запитання щодо документа та достовірності розмов, які в ньому описані, посол Ахмед Абу Зейд, речник МЗС Єгипту, сказав, що «позиція Єгипту з самого початку базується на непричетності до цієї кризи та зобов’язанні зберігати однакову дистанцію з обома сторонами, одночасно підтверджуючи підтримку Єгиптом статуту ООН і міжнародного права в резолюціях Генеральної Асамблеї ООН».

Ми продовжуємо закликати обидві сторони припинити бойові дії та досягти політичного рішення шляхом переговорів, - сказав він.

Представник уряду США на умовах анонімності сказав, що США не знають про реалізацію цього плану, маючи на увазі ініціативу щодо експорту ракет.

Ми не бачили, щоб це відбувалося, - додав чиновник.

Витік розвідувальної інформації Пентагону

Десятки секретних військових і розвідувальних документів США були опубліковані в інтернеті.

Вони розкрили детальну картину війни РФ проти України, а також аналітичну та конфіденційну інформацію про Росію та інші країни.

Цей витік спричинив кризу у відносинах між США та їхніми союзниками.

Представник Пентагону Сабріна Сінгх зазначила, що Міністерство юстиції почало розслідування щодо витоку секретних документів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?