В Міноборони США не можуть оцінити масштаби витоку секретної інформації про Україну — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

В Міноборони США не можуть оцінити масштаби витоку секретної інформації про Україну — CNN

В Міноборони США не можуть оцінити масштаби витоку секретної інформації про Україну — CNN
Джерело:  online.ua

За словами речника глави Пентагону Кріса Мігера, Міноборони США все ще продовжують оцінювати масштаби витоку секретної інформації, зокрема, стосовно ситуації в Україні.

Джерело:   CNN

Пентагон не розголошує масштаби витоку секретної інформації 

Ми все ще з’ясовуємо, як це сталося, а також масштаби проблеми. Були зроблені кроки для більш детального вивчення того, як і кому поширюється така інформація. Ми також все ще намагаємося оцінити, що може бути там, - зазначив Мігер.

За його словами глава Пентагону Ллойд Остін вперше дізнався про виток 6 квітня.

Через цей інцидент від наказав щоденно скликати високопоставлених керівників на нараду.

У Пентагоні працюють над тим, щоб визначити, чи стосується витоку секретних матеріалів відділ законодавчих питань, зв’язків із громадськістю, політики, генерального юрисконсульта, розвідки та безпеки, а також офіси об’єднаного персоналу Міністерства оборони.

За словами Мігера, внаслідок витоку було оприлюднено надзвичайно таємну інформацію, яка становить дуже серйозний ризик для національної безпеки США.

Це дуже засекречені таємні матеріали, які люди в Міністерстві оборони і, безумовно, в інших органах влади США використовують для своєї роботи. Міністерство оборони працює цілодобово, щоб вивчити обсяг і масштаби розповсюдження, оцінений вплив і наші заходи щодо пом'якшення наслідків. Ми все ще розслідуємо, як це сталося, а також масштаби проблеми, - зазначив речник керівника Міноборони.

Мін'юст США вже порушив кримінальну справу по факту витоку

В Міністерстві юстиції США вже розпочали розслідування кримінальної справи за фактом витоку секретних документів з Пентагону.

Міністерство оборони продовжує вивчати й оцінювати достовірність сфотографованих документів, які розповсюджуються в соціальних мережах і, судячи з усього, містять секретні та особливо секретні матеріали, - зазначила представник Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, в Пентагоні вже створено міжвідомчу групу, яка оцінює вплив цього витоку на загрозу національній безпеці США, а також на союзників і партнерів.

За інформацією західних ЗМІ, витік охоплює слайди для брифінгів, деякі з яких, мабуть, спеціально підготовлені Об'єднаним штабом у Пентагоні, тоді як інші, схоже, є продуктами розвідки, включеними до щоденних брифінгів для інших посадових осіб національної безпеки. Крім війни в Україні, згадуються Китай, Іран, Південна Корея та Ізраїль

Документи вказують на важливі проблеми як для України, так і для Росії, і нібито показують, що обидві країни стикаються з труднощами в підготовці та оснащенні військ.

50 сторінок документів, вивчених Financial Times, також вказують на те, що американська розвідка проникла на найвищий рівень російських військових чиновників і може щодня отримувати інформацію для ухвалення українських рішень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?