США намагаються об'єднати союзників заради посилення тиску на РФ — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

США намагаються об'єднати союзників заради посилення тиску на РФ — Reuters

США намагаються об'єднати союзників заради посилення тиску на РФ — Reuters
Джерело:  online.ua

За словами заступника голови Мінфіну США Джея Шамбо, вже цього тижня Вашингтон спробує об'єднати союзників навколо ініціативи з посилення економічного тиску на РФ через продовження агресії Кремля проти України. 

Джерело: Reuters

США хочуть посилити економічний тиск на РФ  

Зокрема, Шамбо у власній промові в Інституті Брукінгса планує підкреслити непохитну підтримку України.

У Вашингтоні на зустріч Міжнародного валютного фонду та Світового банку повинні зібратись керівники всіх провідних західних фінансових установ.

Шамбо, який приїжджав до України разом із міністром фінансів США Джанет Єллен у лютому, сказав, що нинішній інфляційний тиск не можна відокремити від війни та її економічних наслідків, - зазначається у матеріалі видання.

Шамбо підкреслив, що США мають намір згуртувати союзників у двох напрямках політики Мінфіну країни щодо підтримки України на тлі розв'язаної Кремлем війни.

Це означає посилення економічної підтримки уряду та народу України. Також необхідно продовжувати не давати можливості російському диктатору Володимиру Путіну отримувати доходи та військову техніку, які йому потрібні для продовження війни, - підкреслює представник Мінфіну США.

Що відомо про надану Україні фінансову та військову допомогу від США

За словами Шамбо, США вже надали Україні близько 50 млрд доларів, з яких 23 млрд - були надані у рамках бюджетної підтримки.

Країна й надалі допомагатиме доти, доки це буде потрібно. Україні важливо допомогти підтримувати економічну діяльність, закладаючи при цьому основу для величезного короткострокового відновлення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?