Єгипет погодився ввести війська у Лівію - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Єгипет погодився ввести війська у Лівію - що відбувається

Єгипет погодився ввести війська у Лівію - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада Єгипту погодилася на ймовірне використання військ у війні на території Лівії. Таку можливість підтвердив місцевий парламент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

За оприлюдненим даним, єгипетські депутати відкрили шлях для проведення військових операцій за кордоном, які спрямовані проти "кримінальних воєнізованих формувань" чи "іноземних терористичних груп".

Напередодні президент Єгипту Абдель-Фаттах ас-Сісі провів переговори з американським колегою Дональдом Трампом. Вони погодилися, що врегулювання війни у Лівії потребує обережності.

Водночас на рішення Каїра вже відреагував уряд Туреччини. Офіційна Анкара застерігає єгипетську владу від подальших дій у лівійському напрямку. Зокрема, від країни вимагають "негайно припинити підтримку путчиста" - генерала Халіфи Хафтара.

Саме з колишнім поплічником диктатора Муамара Каддафі пов'язане останнє загострення в Лівії. Той підняв зброю проти уряду національної єдності, який раніше визнали в ООН. Сили генерала за підтримки російських та арабських найманців захопити місто Триполі. Утім, їх відкинули назад.

Турецький міінстр оборони Хулусі Акар звинуватив Хафтара у перешкоді спробам встановити мир на лівійській території. Анкара ще кілька місяців тому спрямувала свій корпус військовослужбовців на підтримку уряду національної єдності.

Представники ЄС у липні припустили введення санкцій проти сторін, які постачатимуть зброю в Лівію. Перш за все це загрожує особам чи компаніям, однак найбільш жорсткі випадки стосуватимуться країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що російські бойовики, зокрема з ПВК "Вагнер", захопили найбільше нафтове родовище  Лівії "Еш-Шарара". Міністр внутрішніх справ міжнародно визнаного уряду національної єдності Фетх Башага терміново звернувся до всього світу по допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?