Росія пішла на нове захоплення - ще одна країна звернулася до світу за допомогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія пішла на нове захоплення - ще одна країна звернулася до світу за допомогою

Росія пішла на нове захоплення - ще одна країна звернулася до світу за допомогою
Джерело:  online.ua

Росія продовжує свої безжальні війни по всьому світу. Крім збройної агресії проти України, Кремль веде війну в Сирії, а також в Лівії. Російські найманці воюють на боці лівійського генерала Халіфи Хафтара, який вже тривалий час намагається взяти Лівію під свій контроль. Нещодавно стало відомо, що російські бойовики, зокрема з ПВК "Вагнер", захопили найбільше нафтове родовище країни "Еш-Шарара". Міністр внутрішніх справ міжнародно визнаного уряду національної єдності Лівії Фетх Башага терміново звернувся до всього світу за допомогою, так як дії російських найманців несуть загрозу не лише національній безпеці Лівії, а й несуть шкоду інтересам американських і європейських нафтових компаній. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Уряд Лівії не дозволить російським найманцям контролювати нафтові об'єкти країни і вижене цих людей з військових баз країни", - заявив Башага.

Він настійно вимагає, щоб ЄС ввів санкції проти російської приватної військової компанії "Вагнер", яка захоплює нафтові родовища в країні, а також включив її в список організацій-спонсорів тероризму "за вчинення злочинів проти людяності".

Нагадаємо, про присутність на нафтовому родовищі російських найманців повідомила 26 червня лівійська "Національна нафтова корпорація (NOC). Глава NOC Мустафа Саналла заявив, що" повністю відкидає спроби іноземних держав перешкодити поновленню видобутку нафти, оскільки лівійська нафта належить народу Лівії.

У команді президента Росії Володимира Путіна відкидають всі звинувачення на адресу РФ. За словами спецпредставника президента РФ по Близькому Сходу і країнам Африки Михайла Богданова, всі ці дані - нібито підтасовані.

При цьому журналісти раніше навіть публікували відеодокази присутності російських найманців в Лівії, які демонструють їх звірства. Ролик демонструє епізод сирійської війни 2017 року. Російські найманці з ПВК "Вагнер" вбили сирійця, попередньо закатував його. Жителю САР розбили кінцівки кувалдою, відрізали голову, а потім труп підвісили і підпалили. Частина "страти" супроводжувалася включеною музикою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ООН вперше оприлюднили звіт щодо російської військової присутності в зоні лівійської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?