Єгипет заарештував до компенсації судно, що блокувало Суецький канал
Категорія
Україна
Дата публікації

Єгипет заарештував до компенсації судно, що блокувало Суецький канал

Єгипет заарештував до компенсації судно, що блокувало Суецький канал
Джерело:  online.ua

Єгипетська влада застосувала арешт до судна Ever Given, яке нещодавно стало винуватцем резонансного блокування Суецького каналу.

Джерело: Shorouk news

За оприлюдненими даними, арешт буде чинним, поки єгипетська сторона як постраждала не отримає належної компенсації за надзвичайно деструктивний інцидент.

Відповідно постанови місцевої влади, компанія-власник не може розпоряджатися заарештованим судном до надання офіційному Каїру 900 мільйонів доларів США.

Що відомо про блокування Суецького каналу

Один з найважливіших морських коридорів світу був заблокований 24 березня. Судно Ever Given повністю перекрило рух ланкою між Червоним та Середземним морями.

Судно застрягло на мілині та встало буквально діагонально протоці. Кілька буксирів наступними днями намагалися зрушити його з цього “мертвого” положення.

Довжина Ever Given сягає 400 метрів, ширина - 60. Воно розраховане на перевезення до 200 тисяч тонн різноманітного вантажу.

У чому причина інциденту

Попередньо фахівці вказували на пориви вітру, які спричинили відхилення контейнеровозу від завданого курсу. В Адміністрації Суецького каналу також звернули увагу на те, що це не було єдиною причиною події. Експерти з Єгипту підозрювали технічну несправність судна.

Для з’ясування реальних причин блокування каналу єгипетська влада розпочала спеціальне розслідування.

Наслідки “саботажу” для світу

Через блокування рухом через Суецький канал у відповідному районі застрягли на невизначений час понад 300 інших суден. В цілому експерти назвали медіа суму в 10 мільярдів доларів щодо вантажу цих суден.
Рух каналом відновили лише 29 березня, однак наслідки для торгівлі були надзвичайними. Через цю морську артерію проходить приблизно восьма частина всіх торгових вантажів світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?