ЄК висунула серйозні претензії Кремлю через вакцину "Спутник V"
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄК висунула серйозні претензії Кремлю через вакцину "Спутник V"

ЄК висунула серйозні претензії Кремлю через вакцину "Спутник V"
Джерело:  online.ua

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн дорікнула російському режиму за безперебійні спроби поширення власної вакцини проти коронавірусу. Вона здивувалася, чому Москва настільки намагається продати препарат “Спутник V” за кордон, коли темпи масової імунізації всередині країни настільки низькі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовиці з брифінгом за підсумками зустрічі єврокомісарів у Брюсселі.

За її словами, російській владі необхідно буде пройти безліч перевірок, необхідних для реєстрації вакцини в межах Євросоюзу.

“Якщо вони зроблять це, вони повинні подати повний перелік даних, пройти повну перевірку, як і будь-яка інша вакцина”, - зауважила фон дер Ляєн.

Росія не володіє жодними виробництвами у країнах ЄС, тож інспекцію необхідно буде проводити безпосередньо на її підприємствах у межах держави.

“Мені цікаво, чому Росія теоретично пропонує мільйони і мільйони доз в час, коли в самої недостатній прогрес у вакцинації власного народу. Це також питання, на яке потрібно дати відповідь”, - наголосила президентка ЄК.

Водночас у Литві російську вакцину проти коронавірусу відверто назвали елементом гібридного озброєння Кремля. Прем’єр-міністерка країни Інгріда Шимоніте виступила з відповідним твердженням напередодні.

“Кажуть, “Спутник V” - це добре, але Путін не хоче використовувати її як ліки для російського народу — він пропонує її світові як ще одну гібридну зброю для втілення принципу “розділяй і владарюй”, - звернула вона увагу.

Тим часом український уряд не планує реєструвати дозвіл на використання російської вакцини проти коронавірусу COVID-19. Препарат “Спутник V” ніколи не буде використовуватися у межах українських кордонів. Це підтвердив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, а також низка інших політиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, медичний експерт і телеведучий Євген Комаровський виступив із критикою російської вакцини “Спутник V” проти коронавірусу COVID-19. Він не рекомендував користуватися таким препаратом, оскільки повноцінної інформації про нього бракує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?