Комаровський застеріг від вакцинації російським "Спутником V"
Категорія
Україна
Дата публікації

Комаровський застеріг від вакцинації російським "Спутником V"

Комаровський застеріг від вакцинації російським "Спутником V"
Джерело:  online.ua

Медичний експерт і телеведучий Євген Комаровський виступив із критикою російської вакцини “Спутник V” проти коронавірусу COVID-19. Він не рекомендував користуватися таким препаратом, оскільки повноцінної інформації про нього бракує. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Гордон”.

За його словами, вакцина є векторною. Це означає, Що у структуру звичайного аденовірусу, яким перехворіли майже всі люди, додали фрагмент вектору нової інфекції. Таким чином розробка дуже відрізняється від підходу, обраного компанією Pfizer.

“Супутник V” - я допускаю, що це дуже хороша вакцина. При цьому допускаючи, розуміючи, як реалізується міжнародний маркетинг в російській фармпромисловості, Я розумію, що вони могли про***ти, вибачте, все, що тільки можна”, - наголосив Комаровський.

Він звернув увагу на відсутність інформації щодо мотивів фахівців і влади надавати повний обсяг даних про вакцину. Це може говорити про два фактори - неякісність розробки чи значної вади в інформаційній політиці російської сторони.

Експерт звернув увагу на ймовірні проблеми як на головний момент, через який не можна рекомендувати вакцину.

“Коротше кажучи, головне для мене: дійсно, я на сьогодні не можу рекомендувати своїм глядачам "Супутник V". Не тому, що це російська вакцина, а перш за все тому, що у мене немає нормальних, цивілізованих протоколів, статей, за якими я б розумів, як це все проходить випробування. Тому я допускаю, що є певні проблеми”, - підкреслив Комаровський.

Він резюмував, до Нового року російський режим обіцяв вакцинувати до 30 мільйонів громадян, однак насправді ж щеплення отримали близько мільйона по всій країні.

Свою вакцину в Росії зареєстрували ще торік та встигли оголосити першим таким зареєстрованим препаратом у світу.

В Україні тим часом на офіційному рівні заборонили використовувати російську вакцину "Спутник V".

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційний режим, який контролює окремі райони Донеччини та Луганщини, оголосив про початок масової імунізації населення російським препаратом “Спутник V”. Наразі лише окремі держави зареєстрували цю вакцину, а деякі відкрито відмовилися через її неперевіреність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?