Еколог попереджає, що в Криму майже вичерпались запаси питної води
Категорія
Україна
Дата публікації

Еколог попереджає, що в Криму майже вичерпались запаси питної води

Еколог попереджає, що в Криму майже вичерпались запаси питної води

Уже в найближчі дні дефіцит питної води в окупованому Криму, який виник через водні потреби російських військових баз та промислових об'єктів, стане більш відчутним для мешканців півострова. Варто зазначити, що нещодавно проросійська влада заявила, що через падіння притоку води в Щасливенське і Загірське водосховища, зокрема жителям Ялти, подаватимуть воду по шість годин на добу. Люди продовжують скаржитися, що навіть після включення за графіком, вода має жовтуватий відтінок і тече зі слабким напором. Однак команда глави РФ Володимира Путіна їхні скарги ігнорує та продовжує стверджувати, що ситуація знаходиться під контролем Кремля. Українські експерти переконані, що це лише початок проблем з водою на півострові, передає ONLINE.UA з посиланням на  DW.

Як стверджує начальниця відділу агрометеорології "Укргідрометцентру" Тетяна Адаменко, ще у 2015 році на анексованому українському півострові випало лише 70% річної норми опадів і відтоді водний баланс у цій зоні не відновлюється.

"Заступник директора з наукової роботи Інституту водних проблем і меліорації НААН Михайло Яцюк розповів, що наразі у Криму ситуація стабілізувалася, бо йшли дощі, але опадів випало недостатньо, щоб наповнити джерела", — йдеться в повідомленні.

Він також звернув увагу на те, що самопроголошена "влада" Криму практично вичерпала запаси питної води, сформовані природними стоками.

"Північно-Кримський канал не працює, водосховища не наповнюються та вже перетворилися на деградаційні екологічні об'єкти. Через глобальне потепління не наповнюються місцеві річки та озера, які формуються стоками", — наголосив експерт.

За його словами, сподіватися на рясні опади, сніг та талу воду з гір, які б могли наповнити водойми на півострові, мешканцям півострова не варто, оскільки цьогоріч буде такаж тепла та безсніжна зима.

Заступниця постпреда президента в АР Крим Таміла Ташева запевняє, що для потреб цивільного населення питної води у Криму цілком достатньо, проте не заперечує й те, що дефіцит виникає через водні потреби російських військових баз та промислових об'єктів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдумі РФ закликали Ілона Маска  розв’язувати проблеми Володимира Путіна в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?