Екс-головнокомандувач силами НАТО в Європі заявив про ризик використання РФ хімічної зброї в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-головнокомандувач силами НАТО в Європі заявив про ризик використання РФ хімічної зброї в Україні

Екс-головнокомандувач силами НАТО в Європі заявив про ризик використання РФ хімічної зброї в Україні
Джерело:  online.ua

Колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс зазначає, що ризик використання армією РФ хімічної зброї у війні проти України набагато вищий за ймовірність застосування ядерної зброї.

Джерело:   Bloomberg

Кремль може використати хімічну зброю в Україні

Ставрідіс звернув увагу на те, що в РФ і в країн Заходу є близько 6 тис одиниць ядерної зброї.

Однак, за його словами, є 3 аргументи, чому кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не наважиться на використання ядерного арсеналу у війні проти України.

Він розуміє, що з економічної та дипломатичної точки зору він повинен утримувати Китай на своєму боці, а також зберегти економічні важелі впливу на країни Латинської Америки, Африки на південь від Сахари та Південної Азії, - зазначив Ставрідіс.

Він зауважив, що використання ядерної зброї у війні проти України створить загрозу втрати контролю над ситуацією.

У разі застосування ядерної зброї, західні ядерні держави стануть підвищеною готовністю, і ймовірність прорахунку, що веде до глобального обміну ударами, зростає, - підкреслює Ставрідіс.

Екс-головнокомандувач силами НАТО в Європі також зауважує, що Путін не буде ризикувати усім заради захоплення України.

На думку Ставрідіса, Кремль міг би вдатись до застосування тактичної ядерної зброї з метою захоплення Києва, Львова або Одеси.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Проте Путін вважає, що нібито здатний захопити ці міста, використовуючи інші ресурси та зосередивши наступальну міць на конкретній меті.

Втім, Ставрідіс не виключає, що глава Кремля використає хімічну зброю.

Заходу буде важче остаточно приписати застосування хімзброї Путіну - його походження більш неоднозначне, а він уже заклав дезінформаційну основу у вигляді "американо-українських хіміко-біологічних програм, - зазначає військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?