США не виключають передачу Україні сучасних винищувачів
Категорія
Україна
Дата публікації

США не виключають передачу Україні сучасних винищувачів

США не виключають передачу Україні сучасних винищувачів
Джерело:  online.ua

За словами начальника штабу ВПС США Чарльза Брауна, Вашингтон, або хтось із союзників можуть передати Україні сучасні винищувачі для захисту неба від повітряних атак кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Новини Укрнет

США та союзники незабаром можуть передати винищувачі Україні

При цьому Браун не виключив, що Україна може отримати винищувачі американського виробництва.

Є американські , є Gripen зі Швеції, є Eurofighter або Rafale. Тож є ціла низка різних платформ, які могли б піти в Україну, - зазначив генерал ВПС США.

За його словами, не можна наразі розголошувати якісь подробиці.

Це буде щось не російське... Чого я не можу зробити, так це сказати вам, що це саме буде, - зазначив Браун.

Військовий наголосив, що розмова про фактичне відправлення військових літаків ведеться, але що це буде і коли це станеться - неясно.

За прогнозами аналітиків з американського Інституту вивчення війни, наступ кремлівської окупаційної армії на Донбасі ймовірно дозволить їм просунутись трохи на північний схід від шосе E40, але, скоріш за все, завершиться ще до початку спроб захопити Бахмут та Слов'янськ.

За останні кілька тижнів війська РФ не досягли значних успіхів у напрямку Слов'янська, і продовжують знижувати свою наступальну бойову міць в локальних боях за невеликі і відносно неважливі населені пункти по всій Донецькій області. Зокрема, російські війська намагалися взяти Сіверськ після захоплення Лисичанська, але станом на 20 липня досі не досягли міста.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Також окупанти не змогли розпочати прямі атаки на Бахмут і значною мірою загрузли в боях за невеликі поселення на схід і південь від нього. Зусилля з наступу на Слов'янськ припинилися, і протягом декількох тижнів не було досягнуто ніяких значних успіхів.

Відновлення активного наступу окупантів після короткої оперативної паузи ще не призвело до значного просування вперед, хоча можливо, що відновлення сил може принести обмежені успіхи найближчими днями. Російські війська зараз насилу просуваються по відносно малонаселеній і відкритій місцевості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?