Екс-начальника Генштабу підозрюють у держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-начальника Генштабу підозрюють у держзраді

Екс-начальника Генштабу підозрюють у держзраді
Джерело:  Гордон

Колишньому керівнику Генерального штабу Збройних Сил генерал-полковнику Володимиру Замані вручили підозру про державну зраду. Зазначається, що Військова прокуратура разом з СБУ затримали чоловіка вранці 25 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на "Гордон".

За даними видання, повідомлення про підозру в держзраді налічує 80 аркушів.

"В період з 2010 року до 27 лютого 2014 року Замана нібито ухвалював “протиправні управлінські рішення і здійснював незаконні дії стосовно зміни системи управління військами, що призвело до зниження обороноздатності держави”. Сьогодні в квартирі Замани співробітники Служби безпеки України провели обшуки, затримання Замани проведено відповідно до кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України “державна зрада”, - повідомили джерела видання в правоохоронних органах.

Санкція цієї статті – до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Володимир Замана з 2012 року очолював Генеральний Штаб Збройних Сил України. 18 лютого 2014 року під час Революції гідності, відмовився виконувати злочинний наказ тогочасного керівництва держави про застосування сили до мітингувальників на Майдані й подав рапорт про звільнення. З 22 лютого до червня 2014 був уповноваженим Верховної Ради України з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?