Екс-заступник глави Адміністрації Януковича вимагає арешту всіх активів Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-заступник глави Адміністрації Януковича вимагає арешту всіх активів Порошенка

Екс-заступник глави Адміністрації Януковича вимагає арешту всіх активів Порошенка
Джерело:  online.ua

Колишній перший заступник Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов має намір добитися арешту всіх активів екс-президента Петра Порошенка. На переконання Портнова, колишній президент винен у державній зраді та відмиванні грошей. Про це він заявив в ефірі телеканалу « 112 Україна », інформує ONLINE.UA.

Портнов, який після Майдану виїхав з України та 5 років проживав у Росії та Австрії, подав не менше 4 різних клопотань до Державного бюро розслідувань (ДРБ). Всі вони стосуються Петра Порошенка.

«Я подав клопотання, щоб ДБР внесло до суду клопотання про арешт всіх активів Порошенка – це банківські рахунки, це все акції, активи, облігації державної позики, в тому числі офшорні компанії, в тому числі оформлені на підставних людей», – заявив Портнов.

На думку колишнього чиновника адміністрації Януковича, під державною зрадою Порошенка він має на увазі спробу «захоплення влади» під час введення воєнного стану після подій у Керченській протоці. Портнов переконаний, що Порошенко таким чином хотів зірвати президентські вибори.

«Він зіграв на користь РФ, погіршив обороноздатність України та її авторитет на міжнародній арені».

Кількома днями раніше Андрій Портнов подав до ДБР аналогічні заяви проти Порошенка. Вони стосувалися звинувачень у «відмиванні коштів шляхом продажу заводу «Кузня на Рибальському» та можливих зловживань при закупівлях у армії.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому політичні експерти пояснили, для чого Портнов повернувся в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?