Ексдепутат Держдуми РФ розповів, скільки грошей втрачає кожен росіянин через війну з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексдепутат Держдуми РФ розповів, скільки грошей втрачає кожен росіянин через війну з Україною

Ексдепутат Держдуми РФ розповів, скільки грошей втрачає кожен росіянин через війну з Україною

Російська агресія в Україні щорічно обходиться кожному росіянину в 1000 доларів. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив колишній депутат російської Державної Думи Ілля Пономарьов, повідомляє ONLINE.UA.

«Є прямі витрати, які ніхто не заперечує і не приховує – це просто цифри федерального бюджету. Прямі дотації на утримання цієї території складають близько 150 мільярдів рублів. Приблизно 2,5-3 мільярда доларів. Але плюс до цього ще й ряд інвестиційних програм – будівництво мосту, доріг тощо.

Це погано для російських платників податків, але добре для України – адже все це, врешті-решт, повернеться в Україну. Є й непрямі наслідки – міжнародні санкції, девальвація рубля, зростання цін. Існують оцінки, які показують, що війна з Україною, включно з Кримом, Донбасом і все, що з цим пов’язано, обходиться кожному росіянину в 1000 доларів щорічно», – сказав Пономарьов.

Щодо того, що саме передбачає сценарій повернення Криму в Україну, колишній депутат Державної думи вважає, що ця перспектива більш далека, ніж з Донбасом.

«Це програма поступового покращення ситуації в Україні, формування потужної європейської держави, а також це ситуація в Росії, яка сприятиме цьому поверненню. А це можливі варіанти дестабілізації. Як озвучують деякі наші партнери, що це може бути, як СРСР із Прибалтикою», – уточнив політик.

Найбільш вірогідним варіантом повернення Криму Пономарьов вважає сценарій, за яким півострів спочатку переходить під міжнародне управління або під керівництво місцевої адміністрації, що нагадує нинішній статус Гонконга.

Нагадаємо, що кілька днів тому США пообіцяли запровадити проти Росії «руйнівні санкції», якщо Кремль зважиться на нові агресивні кроки проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?