Ексглава розвідки Фінляндії назвав найуспішніший удар України за весь період війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексглава розвідки Фінляндії назвав найуспішніший удар України за весь період війни

Ексглава розвідки Фінляндії назвав найуспішніший удар України за весь період війни
Джерело:  online.ua

За словами колишнього очільника Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері, удар України по аеродрому російського Пскова можна вважати "найуспішнішим" за всю історію російсько-української війни.

Джерело:  Yle

Який удар України по РФ був найуспішнішим — думка експерта

Якщо початкові повідомлення про чотири знищені літаки відповідають дійсності, це буде найуспішніший удар України на сьогодні. Така кількість матиме негайний вплив на російську діяльність, – поділився своєю думкою з цього приводу Пекка Товері.

Колишній глава розвідки Фінляндії переконаний в тому, що ця атака безперечно призведе до того, що російська влада буде вимушена перемістити літаки зі своїх звичайних баз.

Також існує ймовірність того, що команді Путіна доведеться інвестувати дуже багато грошей в захист аеродромів.

Окрім того, цілком можливо, що Москва почне відводити зенітну техніку від фронту.

На переконання Товері, кожний з описаних сценаріїв суттєво послабить російські можливості.

Він також звернув увагу на те, що близькість естонського кордону може вказувати на те, що дрони запустили з території Естонії. Проте, як вважає політик, це малоймовірно.

Я не вірю, що естонський уряд ризикне дозволити таку діяльність на своїй території. Це можна вважати майже актом війни, – сказав він.

Як відомо, Пекка Товері є членом фінського парламенту від керівної Національної коаліційної партії.

Що відомо про атаку по аеродрому Крести в Пскові

Вночі 30 серпня Росія зазнала найбільшої атаки безпілотників із 24 лютого.

Роспропаганда підтвердила атаку БПЛА по аеродрому Крести в Пскові вночі 30 серпня і заявили, що "пошкодження" дістали чотири військово-транспортні літаки Іл-76. За інформацією Telegram-каналів, у Пскові також могло зазнати удару розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ і паливозаправний комплекс на території аеропорту.

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох літаків Іл-76 під час нічної атаки на Псков.

У Брянську безпілотник упав на підприємство Кремній ЕЛ — один з найбільших заводів із випуску мікроелектроніки в країні-агресорі. У Тулі, Рязані та Підмосков’ї також повідомляли про вибухи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?