Ексканцлера Німеччини Шредера висунули до ради директорів Газпрому
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ексканцлера Німеччини Шредера висунули до ради директорів Газпрому

Ексканцлера Німеччини Шредера висунули до ради директорів Газпрому
Джерело:  online.ua

Російська влада офіційно підтвердила, що колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера висунули до ради директорів російського монополіста "Газпрому".

Джерело: сайт "Газпрому"

Ексканцлера Німеччини Шредера висунули до ради директорів "Газпрому"

Варто звернути увагу на те, що загалом у списку 11 осіб, при цьому Шредер є єдиним іноземцем. Згідно з останніми даними, збори акціонерів "Газпрому" відбудуться 30 червня в Санкт-Петербурзі.

Що важливо розуміти, у затвердженому компанією списку немає голови асоціації Kazenergy Тимура Кулібаєва, зятя колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Як уже згадувалося раніше, минулого тижня його до ради директорів компанії висунув російський уряд.

Герхард Шредер (фото — flickr.com)

Шредер з 2017 року є членом та головою ради директорів "Роснефти". Востаннє його переобирали на посаду голови на початку червня 2021 року. Також Шредер є головою комітету акціонерів Nord Stream 2 AG – компанії-оператора проєкту газопроводу "Північний потік-2", - йдеться в повідомленні.

Не можна не згадати про те, що нещодано Шредер вкотре підтримав позицію команди очільника Кремля Володимира Путіна в конфлікті з Україною і звинуватив Київ у брязканні зброєю.

Я дуже сподіваюся, що брязкання зброєю в Україні нарешті припиниться... Тому що те, що мені доводиться звідти чути, а також про те, як звинувачують Німеччину через розумне скасування поставок зброї, іноді переходить усі межі, - скаржився колишній канцлер Німеччини.

Що важливо розуміти, Шредер дружить з Володимиром Путіним з часів свого канцлерства. Він також є бізнес-лобістом і головою наглядової ради російської державної компанії "Роснефть".

У ФРН 77-річного колишнього канцлера дуже багато разів критикували за його прихильність до підконтрольних Кремлю компаній. Колишній канцлер постійно повторює, що це приватна справа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?