Ексмер окупованої Горлівки виявився українським розвідником - вражаючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексмер окупованої Горлівки виявився українським розвідником - вражаючі подробиці

Ексмер окупованої Горлівки виявився українським розвідником - вражаючі подробиці
Джерело:  ТСН

Колишній "народний мер" окупованої Горлівки Едуард Матюха заявив, що є розвідником ГУР Міноборони України й повернувся на підконтрольну територію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН.Тиждень".

"Дійсно Едуард – це людина, яка надавала дуже багато інформації, яка просто необхідна головному управлінню розвідки Міністерства оборони для реальної оцінки ситуації, що склалася на окупованій території", - підтвердив цю інформацію представник ГУР Вадим Скібіцький.

Варто зазначити, що протягом 5 років Матюха перебував на території ОРДЛО і вдавав, що підтримує бойовиків. За словами розвідника, скандальний сайт "Миротворець" було створено з його подачі. На сайті він описаний як "посібник окупантів, "народний мер" Горлівки".

Що цікаво, Горлівку він очолював недовго, оскільки навколо нього спалахнув конфлікт між окупантами, що й було завданням від ГУР.

Українському розвіднику вдалося дізнатися, що через КПРФ Кремль координує свою діяльність в Абхазії, Придністров'ї, Південній Осетія, а також так званих "ДНР" та "ЛНР". Відповідальною за цю координацію людиною з боку Держдуми РФ він називає Казбека Тайсаєва.

"З Тайсаєвим та іншими комуністами Матюха формував "гумконвої" РФ для Донбасу, і дізнався, що одне з їхніх завдань – відправляти готівку бойовикам. Матюха також заявив, що йому було поставлено завдання зібрати на території Горлівки 1100 підписів під так званим зверненням мешканців ОРДЛО про незалежність від України", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше штаб ООС повідомив жахливі новини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?