Ексмеру Києва Черновецькому повідомили про підозру через заклики визнати кордони ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексмеру Києва Черновецькому повідомили про підозру через заклики визнати кордони ОРДЛО

Ексмеру Києва Черновецькому повідомили про підозру через заклики визнати кордони ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Правоохоронці оголосили підозру колишньому міському голові Києва за заклики визнати кордони незаконних утворень на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Джерело: Офіс генерального прокурора

Черновецькову повідомили про підозру за заклик до зміни кордонів України

За процесуального керівництва ОГП колишньому міському голові Києва повідомлено про підозру за фактом публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України), - повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, на наступний день після початку військової агресії РФ проти України ексмер столиці на власній сторінці у соціальній мережі «Facebook» розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнання кордонів терористичних організацій – незаконних утворень «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка».

Згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Фото - скріншот

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

Нагадаємо, що у 2017 році СБУ оголосила у розшук Леоніда Черновецького та звинуватила його у зловживанні владою.

Черновецький був мером Києва з 2006 до 2012 року. Нині живе за кордоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?