Усі країни ЄС підтримують статус кандидата для України — Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

Усі країни ЄС підтримують статус кандидата для України — Стефанішина

Усі країни ЄС підтримують статус кандидата для України — Стефанішина
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністерка Ольга Стефанішина підтвердила, що всі країни Євросоюзу мають повну згоду щодо надання статусу кандидата в ЄС для України.

Джерело: віце-прем'єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону

Всі країни Європейського Союзу підтримають статус кандидата для України

Стефанішина зазначила, що кожна країна, яка була проти, на сьогодні змінила своє рішення.

Кожна з цих країн (які були проти статусу кандидата – ред.) після рішення Єврокомісії у п'ятницю підтвердила, що підтримає надання Україні статусу кандидата, - сказала вона.

За її словами, зараз вона може підтвердити, що станом на 20 червня Україна має консенсус серед лідерів країн ЄС.

Ольга Стефанішина (фото — wikimedia.org)

Також прем'єр Угорщини Віктор Орбан погодився з пропозицією надати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Він зазначив, що, на його думку, Грузія та Боснія та Герцеговина мають отримати статуси у такому ж темпі.

 Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі прокоментував рішення Єврокомісії рекомендувати надати Україні та Молдові статусу кандидата в ЄС і сказав, що не заздрить ні Україні, ні Молдові.

Голова правлячої партії Грузинська мрія Іраклі Кобахідзе заявив, що Грузія не отримала рекомендації стати кандидатом на вступ до ЄС через географічний чинник. Там вважають, що заслуговують на це більше, ніж Україна та Молдова, але привітали ці країни з позитивним висновком Єврокомісії.

Нагадаємо, що 17 червня Єврокомісія рекомендувала надати статус кандидата у члени ЄС Україні та Молдові. Грузія такої рекомендації не отримала.

Рішення про надання статусу кандидата розглянуть президенти та прем'єри країн ЄС на саміті у Брюсселі 23-24 червня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?