Британська розвідка назвала причину провалу наступу окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала причину провалу наступу окупантів

Британська розвідка назвала причину провалу наступу окупантів
Джерело:  online.ua

За даними британської розвідки, в підрозділах кремлівської окупаційної армії спостерігаються серйозні проблеми із моральним духом та дисципліною.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти відмовляються виконувати накази командування

На думку аналітиків британської розвідки, проблеми із дисципліною та моральним духом заважають виконанню оперативних задач.

Зокрема, протягом останніх днів як українська сторона, так і окупанти вели потужні артилерійські дуелі у напрямках на північ, схід і південь від Сєвєродонецька. Однак сутєєвих змін на фронті у той чи інший бік не відбулось.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Бойові підрозділи з обох сторін ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі і, ймовірно, відчувають змінний бойовий дух.

Українські сили, ймовірно, зазнали дезертирства останніми тижнями, однак моральний дух Росії, ймовірно, залишається особливо нестабільним. Продовжують траплятися випадки відмови цілими російськими підрозділами від наказів та збройних протистоянь між офіцерами та їхніми військами, - зазначають представники британської розвідки.

На переконання представників Міноборони Британії, Кремль очевидно чинить юиридичний тиск на тих, хто хоче відмовитись від участі у війні.

Зазначається, що, причини низького морального духу Росії включають погане керівництво, обмежені можливості для ротації підрозділів, дуже великі втрати, бойовий стрес, постійне погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з оплатою праці.

Багато російського персоналу всіх рангів також, ймовірно, залишаються збентежені щодо цілей війни. Проблеми з мораллю в російських військах, ймовірно, настільки значні, що обмежують здатність Росії досягати оперативних цілей, - зазначають аналітики британської розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?