Екснардеп отримав підозру за заперечення існування України на ток-шоу Скабєєвої
Категорія
Україна
Дата публікації

Екснардеп отримав підозру за заперечення існування України на ток-шоу Скабєєвої

Екснардеп отримав підозру за заперечення існування України на ток-шоу Скабєєвої
Джерело:  online.ua

СБУ повідомила про підозру у державній зраді екснардепу V скликання Верховної ради України Сергію Поліщуку. Він регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої. 

Джерело: СБУ

СБУ повідомила про підозру Поліщуку

За даними СБУ, за участь у пропагандистському ток-шоу Поліщук отримував значну грошову винагороду від представників РФ.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Поліщук регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої. Під час виступів на її ток-шоу "60 минут" екснардеп підтримував агресивну політику Кремля, публічно заперечував існування Української державності та поширював російські наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння, — йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів екснардепу повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Оскільки Поліщук переховується від правосуддя за кордоном, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності, — додали в СБУ.

СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману

З початку повномасштабного вторгнення РФ Фрідман інвестував близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора.

Серед них – "Тульський патронний завод", який виробляє набої, а також "Уральський оптико-механічний завод імені Яламова", де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ".

Наразі олігарх переховується від правосуддя за кордоном. Йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Фрідман також організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні. Крім того, його страхові компанії взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?