Ексочільник Укрзалізниці Камишін стане міністром з питань стратегічних галузей промисловості
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексочільник Укрзалізниці Камишін стане міністром з питань стратегічних галузей промисловості

Ексочільник Укрзалізниці Камишін стане міністром з питань стратегічних галузей промисловості
Джерело:  online.ua

Олександр Камишин призначений на посаду міністра зі стратегічних галузей промисловості замість Павла Рябікова, який залишає свою посаду. Камишин раніше обіймав посаду голови правління «Укрзалізниці» та має понад 20-річний досвід роботи у сфері управління та розвитку інфраструктурних компаній.

Джерело: народний депутат Ярослав Железняк

Камишін стане міністром з питань стратегічних галузей промисловості

Будь-яких офіційних заяв про те, що Павла Рябікіна буде призначено послом України в Китаї, не було.

Влітку минулого року уряд розглядав варіанти ліквідації чи перетворення міністерства зі стратегічних галузей промисловості. Було розглянуто різні варіанти, включаючи створення агентства в рамках Міноборони або об'єднання з Мінцифрою. Однак згодом в Офісі Президента з'явилася ідея відродження цього міністерства.

Що відомо про Олександра Камишина

Олександра Камишина було призначено головою правління «Укрзалізниці» з 1 квітня 2022 року, а до цього часу виконував обов'язки голови з 11 серпня 2021 року.

Однак у лютому 2023 року він подав у відставку, оголосивши про свій намір займатися розвитком євроінтеграції української залізниці та працювати як позаштатний радник президента Зеленського.

3 березня з’явився указ на сайті президента України про те, що Олександр Камишін, який до цього очолював Укрзалізницю, призначений на посаду позаштатного радника Володимира Зеленського.

Раніше влітку 2022 року його призначення на посаду міністра зі стратегічних галузей промисловості викликало великий резонанс у суспільстві.

Як зазначається, причиною відставки стали плани переїхати до ЄС для відкриття там євроінтеграційного офісу "Укрзалізниці".

Пізніше стало відомо, що обов’язки очільника "Укрзалізниці" виконуватиме член правління Євген Лященко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?