Експериментальна вакцина: у Китаї почали випробувати ліки проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Експериментальна вакцина: у Китаї почали випробувати ліки проти COVID-19

Експериментальна вакцина: у Китаї почали випробувати ліки проти COVID-19
Джерело:  online.ua

У Китаї почалися випробування експериментальної вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на South China Morning Post.

За даними видання, препарат вже отримали 108 добровольців. Розробниками вакцини виступила команда місцевих вчених та військовослужбовців.

Експеримент почали напередодні у четвер. Розробники з фармацевтичної компанії CanSino Biologics чекали дозволу на його проведення від офіційного Пекіна.

Контрольна група складається з добровольців віком від 18 до 60 років. Їх розділили на три осередки та ввели різні дози ліків — малу, середню, велику відповідно.

Протягом двох тижнів учасників дослідження доглядатимуть лікарі під карантином. У деяких з них підвищилася температура тіла й виникла діарея після введення вакцини. Утім, ці симптоми швидко пройшли.

Як повідомляв ONLINE.UA, тривожний прогноз зробив китайський вірусолог, керівник Шанхайської експертної групи по новому коронавірусу Чжан Веньхун. Він вважає, Європі не варто розраховувати на швидку перемогу над коронавірусом — пандемія може тривати до двох років. Для такого вірусу це нормальний термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?