У Китаї зробили тривожний прогноз по пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї зробили тривожний прогноз по пандемії коронавірусу

У Китаї зробили тривожний прогноз по пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Європі не варто розраховувати на швидку перемогу над коронавірусом - пандемія може тривати до двох років. Для такого вірусу це цілком нормальний термін. Такий тривожний прогноз зробив китайський вірусолог, керівник Шанхайської експертної групи по новому коронавірусу Чжан Веньхун, передає ONLINE.UA з посиланням на South China Morning Post.

"Можу сказати: забудьте про те, що пандемія закінчиться в Європі в найближчому майбутньому. Пандемія неминуче затягнеться, і коли її буде взято під контроль - цього літа або в наступному - буде залежати від глобальних зусиль для її стримування", - вважає Веньхун.

Під час відеоконференції, організованої китайським консульством в німецькому місті Дюссельдорф, вірусолог заявив, що пандемія коронавіруса буде проходити хвилями - випадки зараження COVID-19 будуть з'являтися і зникати. Але щоб перемогти коронавірус в більш короткі терміни, за словами експерта, необхідні глобальні зусилля і радикальні заходи.

"Якби тільки весь світ зміг припинити рух на чотири тижні, пандемію можна було б зупинити", - упевнений Веньхун.

Експерт раніше вже прогнозував, що епідемія коронавіруса досягне піку в період з квітня по червень, а потім відступить влітку, але буде повторюватися протягом осені та зими - і знову досягне свого піку наступної весни, хоч і в менших масштабах.

Нагадаємо, станом на ранок 23 березня в світі заразилися коронавірусом 341329 людей. Найбільше хворих COVID-19 в Італії - 59138 осіб, з яких 5476 людей померли від інфекції. У США 35060 інфікованих, в Іспанії 29909 підтверджених випадків захворювання коронавірусом, в Німеччині - 24873, у Франції - 16018.

Кількість випадків коронавірусної інфекції COVID-19 зростає і в Україні. На ранок 23 березня відомо про 73 підтверджених випадків захворювання, під підозрою 42 людини - їх зразки ще досліджуються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОЗ закликало українців носити медичні маски, так як потенційно інфікованою коронавірусом може бути кожна людина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?