Всі можуть бути потенційно інфікованими: МОЗ закликало українців носити маски
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі можуть бути потенційно інфікованими: МОЗ закликало українців носити маски

Всі можуть бути потенційно інфікованими: МОЗ закликало українців носити маски
Джерело:  online.ua

Всі українці можуть бути потенційно інфікованими коронавірусом, тому носити медичні маски в громадських закладах та транспорті вкрай важливо - вони скорочують відстань, на яке може поширюватися інфекція. З таким закликом до уркаінцам звернувся головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 22 березня, передає ONLINE.UA.

"Хірургічна маска нас не захищає від можливого інфікування. Тому, коли зараз вас просять одягати маску при входженні в громадський транспорт, в громадські будівлі, це свідчить про те, що ми зараз цим не захищаємо вас, а захищаємо від вас людей", - пояснив Ляшко.

Він підкреслив, що при появі респіраторних симптомів або можливого носійства коронавірусної хвороби за допомогою маски значно зменшується відстань, на яку при чханні або кашлі може поширюватися збудник інфекційної хвороби. Також Ляшко закликав українців ретельно стежити за гігієною рук і предметами, з якими відбувається частий контакт, такими як гаджети - їх потрібно часто обробляти дезінфекторами.

Головний санітарний лікар Укаїни нагадав, що кращий засіб профілактики коронавіруса - самоізоляція. Він в черговий раз переконливо попросив українців не виходити з дому і подбати про літніх людей, які знаходяться в найбільшій зоні ризику зараження коронавірусом.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 47 випадків зараження коронавірусом. Також в Центрі громадського здоров'я досліджують ще 81 підозру на COVID-19. У світі станом на 22 березня коронавірусом захворіли 308 594 осіб. Майже 96 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 13069 людей померли від інфекції. Найбільше заражених коронавірусом за межами Китаю зараз в Італії, США, Іспанії і Німеччини - 53578, 26892, 25496 і 22364 підтверджених випадки відповідно. Тільки за минулу добу в Італії від коронавіруса померли 793 пацієнта. На сьогоднішній день в цій країні найвища смертність. З початку епідемії в Італії зафіксовано 4825 смертей від COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олена Зеленська і відомі українки звернулися до населення країни із закликом дотримуватися карантину по коронавірусу. Перша леді України, відомі телеведучі та педіатри закликали батьків берегти здоров'я своїх дітей і створити їм необхідні умови вдома на час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?