Не ризикуйте найціннішим: Олена Зеленська і відомі українки звернулися до населення
Категорія
Україна
Дата публікації

Не ризикуйте найціннішим: Олена Зеленська і відомі українки звернулися до населення

Не ризикуйте найціннішим: Олена Зеленська і відомі українки звернулися до населення
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська та інші відомі мами країни записали відеозвернення до українців з потужним закликом дотримуватися карантину, який введений в країні в зв'язку із загрозою поширення коронавіруса. Вони підкреслили, що зараз не час ризикувати найціннішим - здоров'ям дітей. Відео зі зверненням відомих українок опублікувала пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає ONLINE.UA.

"Зараз не час ризикувати найціннішим. Мама - це приклад для дитини. Покажіть дитині, як правильно мити руки, як правильно чхати. Карантин - це не канікули. Діти повинні вчитися далі, просто створіть їм дома найкращу школу в світі. І не займайтеся самолікуванням . Будьте з лікарями на стороні лікування, а не на боці хвороби ", - звернулися до населення відомі мами України.

Олена Зеленська закликала батьків стати прикладом для своїх дітей і навчити їх правильно мити руки - ретельно і не менше 30 секунд, чхати в лікоть, а не в долоню. Телеведучі Маша Ефросиніна та Олена Фроляк визнали, що діти вдома - це нелегко. Тому важливо організувати правильний режим зі здоровим харчуванням, уроками, іграми та відпочинком. Катя Осадча закликала інших українських мам створити для сових дітей найкращу школу в домашніх умовах, щоб діти продовжували вчитися, незважаючи на карантин.

Дитячий педіатр Наталя Кундіна в свою чергу підкреслила, що в період епідемії коронавіруса дуже важливо не займатися самолікуванням і при появі симптомів респіраторних захворювань обов'язково звертатися за допомогою до лікарів.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 47 випадків зараження коронавірусом. Також в Центрі громадського здоров'я досліджують ще 81 підозру на COVID-19. У світі станом на 22 березня коронавірусом захворіли 308 594 осіб. Майже 96 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 13069 людей померли від інфекції. Найбільше заражених коронавірусом за межами Китаю зараз в Італії, США, Іспанії та Німеччини - 53578, 26892, 25496 і 22364 підтверджених випадки відповідно. Тільки за останню добу в Італії від коронавіруса померли 793 пацієнта. На сьогоднішній день в цій країні найвища смертність. З початку епідемії в Італії зафіксовано 4825 смертей від COVID-19.

У зв'язку з поширенням коронавіруса в Україні введено карантин - закриті всі школи, дитячі садки, університети та інші навчальні заклади, торговельні та розважальні центри, непродовольчі магазини, припинено авіа- і залізничне сполучення, а також закрито державний кордон. У шести областях країни введена надзвичайна ситуація, спрямована на посилення режиму готовності до боротьби з коронавірусом.

МОЗ і українська влада закликають українців не виходити з дому і самоізолюватись на період карантину - це найефективніший спосіб запобігти зараженню і зупинити поширення інфекції по країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 22 березня на вулицях усіх міст України почнуть патрулювати військові. Посилені наряди Військової служби правопорядку спільно з співробітниками Нацполіціі і Нацгвардії будуть проводитися в рамках карантинних заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19 - військові разом з поліцейськими стежитимуть за дотриманням карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?