Вже з 22 березня: Міноборони попередило всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 22 березня: Міноборони попередило всіх українців

Вже з 22 березня: Міноборони попередило всіх українців
Джерело:  online.ua

З неділі, 22 березня, на вулицях всіх міст України патрулюватимуть військові. Посилені наряди Військової служби правопорядку спільно з співробітниками Нацполіціі і Нацгвардії будуть проводитися в рамках карантинних заходів по боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 - військові разом з поліцейськими стежитимуть за дотриманням карантину. З таким попередженням до українців звернулися в Міноборони України, передає ONLINE.UA.

"З 22 березня 2020 року в населених пунктах України розпочнеться спільне патрулювання посиленими нарядами Військової служби правопорядку ЗСУ, які будуть діяти у взаємодії з працівниками Національної поліції і військовослужбовцями Національної гвардії України. Командуванням військових гарнізонів ЗСУ вжито вичерпних заходів щодо забезпечення особового складу, який залучатиметься в патрулювання, засобами захисту, антисептичними і дезінфікуючими речовинами ", - йдеться в повідомленні Міноборони.

У пресслужбі Нацполіціі уточнили, що 22 березня до патрулювання залучено близько 14700 поліцейських і 2360 військовослужбовців Національної гвардії України. За недотримання правил карантину вже складено 1415 адміністративних протоколів.

Варто зауважити, що крім військового патрулювання вулицями українських міст почали курсувати спеціальні автомобільні патрулі з гучномовцями, через які інформують громадян про правила карантину. Українцям нагадують, що під час перебування на вулиці потрібно надягати захисні маски, зберігати дистанцію між людьми не менше двох метрів, а також не гуляти з дітьми в місцях скупчення людей.

Нагадаємо, з понеділка, 23 березня, в деяких містах України посилюють карантин. Зокрема, Тернопіль і Київ повністю зупиняють міський транспорт із забороною здійснювати пасажирські перевезення в межах міста. Право на проїзд в пасажирському транспорті залишилося тільки у співробітників об'єктів критичної інфраструктури міста - медпрацівники, рятувальники, правоохоронці, працівники продуктових магазинів і аптек, а також співробітники стратегічних підприємств при наявності спеціальної перепустки. Також в Києві на період карантину тимчасово забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах і на прибудинкових територіях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 22 березня зросла кількість підозрюваних на зараження коронавірусом  - в Центр громадського здоров'я надійшло ще 81 повідомлення про підозру на COVID-19. За останню добу в країні збільшилася кількість хворих на на 6 осіб - всі вони з Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?