Експерт назвав фатальну помилку Зеленського щодо Донбасу та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт назвав фатальну помилку Зеленського щодо Донбасу та РФ

Експерт назвав фатальну помилку Зеленського щодо Донбасу та РФ
Джерело:  24 канал

Політологи та аналітики дедалі частіше вказують на численні помилки команди глави держави Володимира Зеленського щодо зупинення війни на Сході України. Так, військовий експерт Олег Жданов заявив про ще одну фатальну помилку, яка блокує будь-які спроби Офісу президента зупинити команду очільника Кремля Володимира Путіна. Як стверджує фахівець, для того, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі, необхідно насамперед визнати Росію стороною конфлікту. За словами експерта, цього досі не зробив Офіс президента. Юридично для них Росія не є країною-агресором. Жданов звертає увагу на те, що визнання РФ стороною конфлікту змінило б багато у ситуації та на міжнародній арені. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Юридично так, на жаль, така ситуація (ОП не визнає Росію стороною конфлікту – реч.). Це запитання треба задавати президенту, хай він звітує перед нами, як перед народом України, чому він неспроможний прийняти політичне рішення", – підкреслив Олег Жданов.

Як стверджує експерт, уся міжнародна спільнота усвідомлює, що РФ є стороною конфлікту, однак досі чекає на політичне рішення з боку Києва, який повинен оголосити офіційно, з ким воює.

"Чому це не зроблено досі – моя особиста думка, що зовнішнє управління і є показником відсутності суверенітету нашої країни. Такий показник зовнішнього управління", – каже експерт.

На переконання Олега Жданова, якщо український лідер Володимир Зеленський наважиться на те, щоб оголосити Росію стороною конфлікту, тоді нарешті з'явиться шанс вирішити ситуацію дипломатично-політичним шляхом.

Як стверджує експерт, як тільки команда Зеленського визнає цей факт і його підтвердять в ООН – українська влада зможе вимагати надання військ ООН для миротворчої місії.

"При цьому країна-агресор відсторонюється, згідно зі статутом ООН, від голосування з питань щодо врегулювання конфлікту", – підкреслив військовий експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник РНБО Олексій Данілов відкрив таємницю Володимира Зеленського щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?