РНБО відкрила таємницю Зеленського щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО відкрила таємницю Зеленського щодо Донбасу

РНБО відкрила таємницю Зеленського щодо Донбасу
Джерело:  Фокус

Очільник Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов виступив з важливою заявою. За його словами, РНБО вже готує нове рішення щодо ситуації на Донбасі, як це пообіцяв майже рік тому український лідер Володимир Зеленський. Журналісти поцікавилися у посадовця, що буде після 9 грудня 2020 року, коли закінчується термін дії плану А — вирішення конфлікту на Донбасі політико-дипломатичним шляхом. Секретар РНБО зізнався, що готується нове рішення РНБО, проте не зміг уточнити, буде воно відкритим чи закритим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фокус".

"Це рішення президента. 7 грудня 2019 року відбулося засідання РНБО, на якому були прийняті п'ять варіантів розвитку ситуації на Донбасі. Відкрию невелику таємницю: готується рішення РНБО щодо ситуації в Донецькій і Луганській областях",  — зізнався Олексій Данілов.

За його словами, до того часу, поки РФ як держава-окупант не піде з Криму, частини Донецької і Луганської областей, всі переговори, домовленості будуть вкрай хиткими з точки зору їх виконання.

Варто нагадати про те, що в березні 2020 року в інтерв'ю британському "The Guardian" український лідер Володимир Зеленський висловив сподівання, що зможе домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним про припинення війни на Донбасі. Однак тоді він також попередив, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в "нормандському форматі".

Окрім того, вже в серпні, в інтерв'ю телеканалу "Euronews", глава держави зізнався, що поки ще плекає надію завершити війну на Донбасі у 2020 році. На початку листопада очільник делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент Леонід Кравчук вислови упевненість, що у нинішнього президента Володимира Зеленського є план "Б" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава громадської організації "Конституційно-правовий конгрес" Павло Янцен попередив владу, що команда Володимира Путін відновлює експорт бітуму в Україну, який був заборонений з квітня 2019 року. Він також пояснив, навіщо Кремль це робить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?