Експерт назвав головний інструмент тиску Путіна на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт назвав головний інструмент тиску Путіна на Україну

Експерт назвав головний інструмент тиску Путіна на Україну
Джерело:  24 канал

Дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара вважає, що США дадуть нове летальне озброєння для стримування Росії в Азові. Але Росія не відмовиться від такого важливого важеля у війні з Україною, як загроза з моря - саме цей інструмент тиску є наразі головним для Путіна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Яку саме летальну зброю і коли нададуть США Україні – складно сказати. В США є бюджетний процес. Не буває так, що сьогодні прийняли рішення, а через місяць уже надали зброю. Йдеться про період у рік або й більше", - каже Хара.

Крім того, зауважує дипломат, яка саме буде зброя, залежить від того, що Україна потребує.

Він також наголосив, що стратегія Росії – постійно втягувати всіх у діалог, щоб не вирішувати головну проблему. А європейці завжди готові до діалогу, оскільки не хочуть воювати. Хоча є чітка залежність – за присутності кораблів країн-членів НАТО в Чорному морі поблизу Керченської протоки нахабність росіян зменшується.

"Росія вже має інструмент тиску – блокада в Азові. Тому Кремль не відмовиться від інструменту, коли без ведення військових дій можна завдати шкоду, співставну з ракетними чи бомбовими ударами. Росія це продовжуватиме, а щоб не дратувати європейців, говоритиме, що готова до діалогу. Поки йде війна, Росія відкриватиме лише нові фронти", - каже експерт.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?