Експерт назвав головну поразку Путіна у 2020 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт назвав головну поразку Путіна у 2020 році

Експерт назвав головну поразку Путіна у 2020 році
Джерело:  NV

Науковий співробітник Atlantic Council та політичний експерт Пітер Дікінсон звернув увагу на те, що 2020 рік виявився катастрофічним для очільника Кремля Володимира Путіна і його мрії про неформальну імперію. За словами аналітика, цей рік мав стати роком тріумфального позерства, в якому переважали б події, присвячені 75-й річниці перемоги СРСР над нацистською Німеччиною, однак російський президент проводив більшу частину свого часу далеко від свого народу, тоді як його країна щосили намагалася боротися з пандемією коронавірусу.  Як стверджує політолог, у сусідніх країнах також було мало приводів для радощів, адже інтереси офіційної Москви на пострадянському просторі спіткала низка невдач. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

До прикладу, в Середній Азії — заворушення в Киргизстані призвели до краху проросійського уряду. Це зразу ж спровокувало побоювання щодо подальшого зниження впливу команди Володимира Путіна в регіоні, де РФ вже конкурує зі зростанням присутності КНР. На переконання аналітика, президент РФ прекрасно усвідомлює, що відбувається.

"У Молдові проросійський президент зазнав поразки від прозахідного кандидата на президентських виборах. Новообраний президент Молдови Майя Санду — саме той політик, якого побоюється Москва. Вона — економіст, яка говорить англійською, яка здобула освіту в Гарварді, і прагне до членства в Європейському Союзі та закликає Росію вивести свої окупаційні сили з підтримуваного Кремлем Придністров'я — сепаратистського молдавського регіону", — наголошує Пітер Дікінсон.

На думку експерта, найбільша поразка Путіна спіткала на Південному Кавказі, де підтримка турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана дозволила офіційному Баку провести переможну шеститижневу війну проти союзника РФ, Вірменії.

"Зрештою Путіну вдалося укласти мирну угоду, яка дозволила Росії розгорнути миротворчу місію в зоні бойових дій, але цей жест для порятунку репутації не міг приховати той факт, що Москва була змушена змиритися з присутністю держави-конкурента в регіоні, де Росія безроздільно правила більше століття. Участь Туреччини в азербайджано-вірменській війні стала переломним моментом у пострадянській історії, що змінило баланс сил на Південному Кавказі і зруйнувало ілюзії щодо здатності Росії диктувати те, чим закінчуються бойові дії в межах колишнього СРСР", — пояснює аналітик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Андрій Богдан публічно звернувся до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?