Експерт назвав спосіб перемогти у війні за Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт назвав спосіб перемогти у війні за Донбас

Експерт назвав спосіб перемогти у війні за Донбас
Джерело:  online.ua

Український підприємець і адмірал у відставці Ігор Кабаненко звернув увагу на те, що протягом останнього часу в нашій країні почали більше уваги приділяти зброї, військовій техніці, а також – аспектам підготовки особового складу. За його словами, команда глави держави Володимира Зеленського повинна ухвалювати більше технологічних рішень, які дозволять випереджувати проросійських бойовиків. На думку експерта, цей спосіб справді може допомогти Україні виграти війну за Донбас, передає ONLINE.UA з посиланням на "Військове телебачення України".

Як стверджує Ігор Кабаненко, команда очільника Кремля Володимира Путіна може діяти непередбачувано. На це вплинуть зокрема технології.

"В сучасних умовах наша армія може перемогти тільки якістю, тобто технологічним підходом",– наголошує експерт.

Окрім того, він вважає, що після закінчення війни потрібно робити комплекс заходів, щоб про українську армію не забули:

  • по-перше, Збройні сили України повинні ставати публічнішими щодо стратегічних комунікацій;

  • по-друге, потрібна урядова підтримка в широкому розумінні (Верховної Ради, Уряду, адміністрації президента).

Кабаненко також розповів, які нагальні проблеми української оборонки наразі існують. За його словами, їх влада вже почала ліквідовувати.

"Їх зараз розв'язують. Я бачу кроки від керівництва Укроборонпрому. Зокрема ухвалили останній закон в контексті трансформації холдингової структури організації. І це абсолютно правильно. З іншого боку, турбують нерівні умови щодо побудови державного і приватного бізнесу. Наприклад, у грудні вийшла постанова, яка заборонила надавати аванси. Але ж це нормальна система бізнесу – коли під проєкти (виграні, тендерові) в оборонній сфері проводять фінансування на закупівлю комплектування, на запуск певних приладів", - наголосив експерт.

Нагадаємо, Ігор Кабаненко – керівник Української агенції з перспективних науково-технічних розробок UaRpa, адмірал Військово-Морських Сил України у відставці. В минулому заступник Міністра оборони України та радник-посланник Місії України при НАТО у Міністерстві закордонних справ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ООН назвала єдину умову для введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?