Експерт описав сценарії загострення між Китаєм та Тайванем
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерт описав сценарії загострення між Китаєм та Тайванем

Експерт описав сценарії загострення між Китаєм та Тайванем
Джерело:  online.ua

Очільник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону NGRN Юрій Пойта звертає увагу на те, що наразі увесь світ обговорює загострення ситуації між Китаєм і Тайванем. На переконання експерта, існує серйозна загроза нового військового конфлікту, який безпосередньо може вплинути на війну в Україні.

Джерело: "24 Канал"

Чи можлива війна між Китаєм та Тайванем - відповідь експерта

Як ствреджує Юрій Пойта, якщо Китай і Тайвань зможуть знайти спільну мову, конфлікт не розвинеться, а це означає, що на війну в Україні ця ситуація жодним чином не вплине.

За словами експерта, нший варіант розвитку подій полягає в тому, що ескалація все ж таки буде, але матиме обмежений характер і не призведе до військового конфлікту.

Насамперед йдеться про військові навчання Китаю у регіоні з використанням балістичного озброєння, збільшення інтенсивності вильоту літаків у розпізнавальну зону ПВО Тайваню, відкликання посла тощо.

Напевно, цей сценарій також не матиме серйозного впливу на Україну, – вважає аналітик.

На переконання експерта, реальний військовий конфлікт матиме негативний вплив на Україну. По-перше, для КНР більше не існуватимуть ті червоні лінії, яких вона наразі дотримується відносно Заходу.

Китай не буде підтримувати свою нейтральність і шукатиме союзників для себе. Це може бути, зокрема, Росія, – сказав він.

Путін може надати тихоокеанський флот для допомоги народно-визвольній армії Китаю.

У такому випадку Росія може попросити у Китаю щось у відповідь. Це може бути надання розвідувальної інформації за допомогою китайських супутників, технологічних новинок, певного озброєння, – прогнозує Пойта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?