Експерт пояснив, чому Путін насправді дуже боїться Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, чому Путін насправді дуже боїться Зеленського

Експерт пояснив, чому Путін насправді дуже боїться Зеленського

Ексдепутат Держдуми Росії та відомий політичний експерт Ілля Пономарьов поділився враженнями від нормандської зустрічі. За його словами, на переговорах у Парижі український лідер Зеленський виявився не таким простим, як очікували у Кремлі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

На думку політолога, українська делегація грала у піддавки з очільником Кремля, щоб заманити його на зустріч, а потім досягти своїх цілей. І президент Росії прибув до Парижа заради власної "великої перемоги". Зрештою протистояння досвідченого КДБшника і харизматичного актора завершилося внічию. За словами Пономарьова, Путін дуже боїться харизматиків - саме тому він і боїться українського лідера Володимира Зеленського.

"Суто психологічно для Путіна Порошенко більш зрозумілий, ніж Зеленський. Тому що Путін – комерсант і Порошенко – комерсант. І, звісно, з Порошенком Путін вважав би, якби склалася та ситуація, коли дійсно був би процес до миру, то він з ним торгувався б щодо якихось не дуже комерційних речей. І тут витягнув би тему з Липецькою фабрикою, ще з чимось", - пояснює експерт.

На думку Пономарьова, після особистої зустрічі із Зеленським Путін не зміг приховати свого розчарування.

"Мені здається, що він був незадоволений тим, що відбувалося. Дехто каже, що він був відсторонений. Мені якраз не здалося, що він був відсторонений. Мені здалося, що він був в певному сенсі розсерджений. Тобто йому не вдалося реалізувати ті завдання, які він перед собою ставив. Тому він тримався підкреслено коректно по відношенню до Зеленського. У нього не було його фірмових жартів, які він обов'язково відпускав би...Путін дуже боїться харизматиків. Це абсолютно не його типаж людей. По-друге, Путін – маніпулятор як КДБшник, а Зеленський – маніпулятор як актор. І в даному випадку знову ж, як "коса находить на камінь". Тому я думаю, що Путін просто розраховував зараз на цій зустрічі скористатися молодістю, недосвідченістю і так далі, якимось наскоком причарувати його і поставити крапку. Цього не вийшло", - підсумував експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада РФ очікує, що український президент зможе зупинити війну на Донбасі. З такою гучною заявою виступив очільник МЗС РФ Сергій Лавров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?