Експерт пояснив, чому відведення ЗСУ не стане катастрофою для Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт пояснив, чому відведення ЗСУ не стане катастрофою для Донбасу

Експерт пояснив, чому відведення ЗСУ не стане катастрофою для Донбасу
Джерело:  24 канал

Експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара стверджує, що у ЗСУ немає потреби постійно контролювати ділянки, які підрозділи залишать під час відведення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

На його думку, військовослужбовці можуть оперативно повернутися у разі потреби. ЗСУ мають змогу контролювати смугу в один-два кілометри без прямої присутності.

Політику влади щодо маленьких кроків врегулювання війни він назвав правильною, але "прокол" існує в іншому напрямку.

"Українським громадянам, головне – військовим, треба пояснювати, що відбувається в зоні конфлікту. Зеленський розповів свою логіку дій. У нас, на жаль, немає засобів примусити Росію піти з України. Тому дипломатія, діалог – один з елементів підходу. Розведення військ – одна з тем, на яку можна говорити з Росією", - зазначив Хара.

Експерт вважає, розведення військ призведе до відкриття КПП та дозволить завершити стрілянину на лінії зіткнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі розведення на Донбасі назвали гарною новиною. Помічник Путіна стверджує, що у попередніх зривах цього процесу "традиційно" винен Київ, а після відведення військ від Петрівського можна говорити серйозно про "нормандський саміт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?