Експерт пояснив, навіщо Путін хоче об'єднати "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, навіщо Путін хоче об'єднати "ЛДНР"

Експерт пояснив, навіщо Путін хоче об'єднати "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Скандальний "форум" російських пропагандистів і ватажків бойовиків в окупованому Донецьку, на якому прозвучали заяви про об'єднання ОРДЛО з Росією - це тестування ідеологічної зброї, за допомогою якого Кремль хоче встановити чітку координацію в ОРДЛО. Засновник Східної правозахисної групи Павло Лисянський розповів, що Кремль вже остаточно вирішив об'єднати "ЛДНР", про що російські пропагандисти і депутати Держдуми РФ повідомили ватажкам бойовиків на цьому скандальному форумі. У свою чергу експерт Віталій Портников вважає, що мова поки не йде про "включення" регіону до складу Росії, але є попередженням українській владі, що якщо вона не виконає умови команди президента Росії Володимира Путіна, то Донбас можуть окупувати і "закрити питання", також як це було з Кримом. Що задумав Путін на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Зараз вони провели парад ідеологічної зброї. Але багато що залишилося в кулуарах. Головнокомандувач по пропаганді Маргарита Симоньян говорить «Росія, забери Донбас» і тут же - що це було не узгоджено. Вже хто-хто, а Маргарита Симоньян погоджує всі фейки. І саме вона разом з депутатами Держдуми РФ Андрієм Козенко і Казбеком Тайсаєвим, повідомила ватажкам угруповань про рішення Кремля об'єднати "ЛДНР", - зазначив Лисянський.

Правозахисник пояснив, що Путіна дістала міжусобна війна між так званими "ЛНР" і "ДНР", які не можуть домовитися між собою. Але посилити контроль над ОРДЛО Путін хоче таким чином, щоб до нього не було претензій.

"Кремлю необхідна тут чітка координація. Їх дістала ця міжусобна війна. Їх завдання - поховати Мінськ, але таким способом, щоб до них не пред'являли претензій. Вони готуються до гібридної ескалації, не військової, а гібридної", - пояснив Лисянський.

Важливо відзначити, що багато політологів і аналітиків сходяться на тому, що Кремль не збирається офіційно анексувати Донбас, оскільки мета його війни проти України - контроль за політикою нашої країни, який можна здійснювати за допомогою "сірої" території.

Нагадаємо, кілька днів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі взяли доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому він підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати російських".

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук відреагував на суперечливі заяви РФ і ОРДЛО щодо майбутнього Донбасу. Він вважає, що Путін і його соратники намагаються перехитрити самі себе. Кравчук підкреслив, що така ситуація породжує багато запитань до Росії і ОРДЛО, які вже на наступному засіданні ТКГ він має намір поставити главі російської делегації Борису Гризлову.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ розповіли, як Путін керує і контролює ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?