Експерт пояснив, перед яким важким вибором стоїть нова влада
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт пояснив, перед яким важким вибором стоїть нова влада

Експерт пояснив, перед яким важким вибором стоїть нова влада
Джерело:  online.ua

Формування монопартійної більшості несе перед переможцем виборів – пропрезидентською партією «Слуга народу» велику відповідальність. Тепер президент та новий уряд не зможуть звинувачувати Верховну Раду у блокуванні своїх законопроектів. Про це у Facebook розповідає фінансовий експерт Сергій Фурса, інформує ONLINE.UA.

Низький темп реформ в Україні за останні 5 років був пов’язаний з тим, що багато корисних ініціатив просто «тонули» в парламенті. За словами Фурси, саме в цьому наша країна відрізнялась від Словаччини. Адже у сусідів урядові законопроекти мали беззаперечну підтримку серед депутатів. В результаті це дало можливість словацькій владі швидко провести усі необхідні реформи.

«Тепер в Україні в новому парламенті є така можливість. Підтримувати зміни. Адже немає причин, за якими фракція президента не буде голосувати за ініціативи уряду президента. Залишилося тільки з’ясувати, що вважають за потрібні зміни в майбутньому уряді. І тоді ми або зможемо піти шляхом Словаччини, або обрати шлях Венесуели», – пише експерт.

На переконання Фурси, зараз нова влада стоїть перед вибором: проводити популістську політику, яка сподобається виборцями, чи почати реформування.

«Або робити структурні реформи, або дарувати людям щастя прямо зараз. Або вводити ринок землі, або дозволяти людям старше 70-ти не платити комуналку. Або забирати у силовиків можливість доїти бізнес, або знижувати ціну на газ. Або зберігати незалежність Нацбанку, або переглядати націоналізацію Приватбанку», – додає Сергій Фурса.

Нагадаємо, що сьогодні лідер партії «Слуга народу» пояснив, чому відмовляється говорити про коаліцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?