Експерт пояснив, як Захід капітулював перед Кремлем через український Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, як Захід капітулював перед Кремлем через український Крим

Експерт пояснив, як Захід капітулював перед Кремлем через український Крим
Джерело:  Еспресо

Політичний оглядач та журналіст Віталій Портников вважає, що захоплення Росією українського Криму 5 років тому довело, що гарантії ядерних країн нічого не варті. Замість того, щоб негайно демонтувати режим Путіна, західні політики досі обирають покарання, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Еспресо".

На думку експерта, засідання Радбезу п’ятирічної давнини стали символом розвалу післявоєнного міжнародного права.

"Тоді представник Кремля цинічний Віталій Чуркін просто відмахувався від міжнародної стурбованості. Підкреслить безсилля міжнародної спільноти нове засідання, заплановане на 15 березня і присвячене п’ятій річниці захоплення. П'ять років тому Росія фактично продемонструвала, що за наявності політичної волі і військової сили одна держава може приєднати до себе територію іншої без його згоди. Фактично було відкрито скриньку Пандори", - пише Портников.

Окрім того, журналіст наголосив, що дії Путіна анонсують серйозні загрози для світової безпеки – "можливість нових територіальних конфліктів, воєн та навіть світової війни". Окрім того, анексія Криму довела, що нічого не варті гарантії ядерних держав для країни, яка добровільно відмовилась від ядерної зброї.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?