Експерт розкрив деталі новітніх далекобійних українських БПЛА та спрогнозував удари по всій території РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт розкрив деталі новітніх далекобійних українських БПЛА та спрогнозував удари по всій території РФ

Експерт розкрив деталі новітніх далекобійних українських БПЛА та спрогнозував удари по всій території РФ
Джерело:  online.ua

За словами військового експерта Романа Світана, ЗСУ вже можуть використовувати сучасний український ударний БПЛА від "Укроборонпрому" із дальністю польоту до 1 тис км для завдання ударів по об'єктах на території РФ. 

Джерело:  "Аргумент"

Що відомо про новітній український ударний БПЛА від "Укроборонпрому" 

За словами Світана, після вибухів на російських аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво", військове керівництво РФ буде терміново шукати системи ППО.

Я думаю, вони зараз витягнуть старі системи зі зберігання. Будуть вибудовувати систему ППО на глибині в тисячу кілометрів, в залежності від тих проблем, які наші БПЛА будуть нести. Зрозуміло, що це буде Москва - один з пріоритетних напрямків. Далі будуть закриватися ППО всі аеродроми і військові об'єкти, - спрогнозував Світан.

Експерт підкреслив, що наразі ці БПЛА не здатні вражати цілі в районі Уралу та далі на території РФ.

За словами Світана, щоб дістати, наприклад, до Уралвагонзаводу, Україні потрібні американські ракети Tomahawk з дальністю 2,5 тис км.

Це, я думаю, наш "шах": або ми отримаємо Tomahawk, які довго вже просимо, або може самі зробимо що-небудь таке - таку ж ракету, яка дійде до Уралвагонзаводу. Тоді можна говорити про те, що ми будемо контролювати і військове виробництво Росії, і аеродроми, і точки пуску ракет і місця їх зберігання, що для нас дуже важливо. Повний контроль військових об'єктів! - підкреслив експерт.

Світан обґрунтував свою впевненість у тому, що Україна може виробляти ракети великої дальності.

Так, за його словами, той же стратегічний ракетний комплекс "Сатана", зроблений на "Південмаші", та інші ракети, зроблені на українському виробництві це доводять.

Виробництво того ж "Південмаш" розміщено в скелі, туди пробитися неможливо ніякими засобами, навіть включаючи і ядерну зброю. Тому є у нас виробництва, які можуть виконувати і такі завдання в тому числі. У нас було виробництво того ж "Грому". Ми можемо робити балістичні ракети і на нашому щаблі запускають деякі французькі та американські ракети, які виводять потім у космос. Тому для нашої ракетної промисловості якраз це зовсім не проблема. Головне, щоб було поставлено завдання і було фінансування, - наголосив Світан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?