Експерт розповів, чиї інтереси захищає Зеленський руками Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів, чиї інтереси захищає Зеленський руками Венедіктової

Експерт розповів, чиї інтереси захищає Зеленський руками Венедіктової
Джерело:  online.ua

Український активіст та очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін вирішив розповісти українцям про новий етап відносин глави держави Володимира Зеленського та олігарха Ріната Ахметова. За словами експерта, чинний український лідер не надто відрізняється від колишнього президента Петра Порошенка. Як зауважив Шабунін, останній звільнив Свинарчука на сьомий день скандалу, а Зеленський вже третій тиждень захищає заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис антикорупціонера у Фейсбук.

Як стверджує експерт, Зеленський не просто заблокував підозру Татарову, руками Венедіктової він зірвав вручення вже підписаної підозри.

"Розповім, в чому Зеленський, Порошенко та їхні політичні сили однакові. Наприклад, обидві фракції підтримали профанацію покарання за брехню в деклараціях (без тюрми). А ще однакові Зеленський з Порошенко і в партнерстві з Ахметовим. Більше того – в партнерстві по ключовій корупційній схемі олігарха.На виборчому стадіоні Зеленський запитав в Порошенка: “Скільки особисто вам занесли за Роттердам+?”. Чудове питання, яке тепер треба ставити діючому президенту", – зазначає Віталій Шабунін.

За словами експерта, спочатку Зеленський руками Венедіктової заблокував передачу вже розслідуваного провадження в суд. Очільниця ОГП не змінює підлеглого, який незаконно закрив справу та відмовляється направити справу до суду. Окрім того, зазначається, що прокурорів, які підписали підозру Татарову, Венедіктова замінила за кілька годин.

"Прокурора, який незаконно закрив вже розслідуваний Роттердам+, а зараз зупинив передачу справи в суду, не змінює вже 1,5 місяці. Зеленський руками Венедіктової не замінює, бо сама генпрокурорка ніхто і звати її ніяк. Вірніше, Єрмак руками Зеленського не замінює, щоправда останнього це жодним чином не виправдовує. І нарешті новий виток захисту Ахметова: Зеленський руками АМКУ готується закрити антимонопольну справу по Роттердаму+, яку було відкрито у 2019 році за заявою «Енергоатому» (та з допомогою НАБУ)", – підкреслив Віталій Шабунін.

Активіст також нагадв, що Татаров, якого від НАБУ аж так захищає Зеленський, був адвокатом Ахметова, якого теж від НАБУ аж так захищає Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рада Європа дорікнула Україні через нову серйозну проблему.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?