Експерти AstraZeneca пояснили, як працюють їхні ліки проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Експерти AstraZeneca пояснили, як працюють їхні ліки проти коронавірусу

Експерти AstraZeneca пояснили, як працюють їхні ліки проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Фахівці фармацевтичної компанії AstraZeneca знаходяться на фінальній стадії випробувань препарату проти коронавірусу COVID-19. Вони пояснили, що лікування надаватиме пацієнтам профілактичний захист від інфекції на майбутнє. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За оприлюдненими даними, препарат на основі антитіл надаватиме людині захист на один рік.

Шведсько-британська команда здійснила прорив у своїй праці, зокрема й завдяки фінансовій підтримці з боку Сполучених Штатів. Це сталося нібито після проходження терапії президентом Дональдом Трампом.

У складі медикаментів стероїди та засоби проти артриту, вони запобігають зараженню. Річний "імунітет" - це попередній прогноз фахівців компанії.

"Комбінація антитіл може потенційно забезпечити негайний і тривалий ефект як для профілактики, так і для лікування інфекції COVID-19", - цитує агентство генерального директора AstraZeneca Паскаля Соріота.

Упродовж запланованих на наступні кілька тижнів випробувань братимуть участь 6 тисяч добровольців.

Водночас розробка препаратів на основі антитіл триває у компаніях Regeneron Pharmaceuticals Inc. та Eli Lilly & Co. Вони зробили запит до Управління з контролю за продуктами й ліками США, щоб отримати дозволи на екстрене застосування. Відомство поки що не відзначилося відповіддю.

Станом на середину жовтня на планеті встановили понад 37 мільйонів діагнозів щодо COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні переглянуть протокол лікування коронавірусу. У нього планують внести препарат "Біовен" виробництва ТОВ "Біофарма плазма", який вже завершив клінічні дослідження. Це препарат українського виробництва на основі імуноглобулінів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?